S

Ik doorkruis Nederland voor Parkinson

Sjoerd Nijhof

Raised

3,545
70% reached of my target amount €5,000

Samen kunnen we het verschil maken voor mensen met Parkinson!

In november ga ik de uitdaging aan en begin ik aan het Pieterpad, een wandeltocht van ongeveer 500 km dwars door Nederland, om geld in te zamelen voor het ParkinsonFonds. Ik heb besloten om deze lange wandeltocht te maken omdat bewegen van groot belang is voor mensen met Parkinson. Ik zal mijn tocht in weer en wind voltooien, maar ik heb jullie hulp nodig!

De ziekte van Parkinson is momenteel de snelst groeiende hersenziekte in Nederland. Parkinson is veel meer dan trillende handen, het is een progressieve ziekte en de manier waarop de ziekte zich uit kan heel divers zijn. Helaas heb ik zelf van dichtbij meegemaakt wat parkinson met je kan doen, mijn moeder kreeg namelijk in 2009 de diagnose parkinson. Beetje bij beetje zag ik mijn moeder haar lichaamsfuncties verliezen, maar niet alleen dat, de vrolijke, zorgzame en creatieve persoon die ze was verdween langzaam. Door de parkinson dementie wist ze soms niet meer waar ze was en wie je was. Na een opname in het verzorgingshuis, is ze in 2022 op 58 jarige leeftijd aan de ziekte overleden.

Momenteel kunnen alleen de symptomen van de ziekte worden behandeld. De ziekte van Parkinson kan nog niet worden genezen of vertraagd, daarom is onderzoek hard nodig! Elke (kleine) donatie aan Stichting ParkinsonFonds maakt een verschil en helpt bij het financieren van onderzoek en ondersteuning voor degenen die met deze ziekte leven.

Willen jullie op de hoogte blijven van mijn tocht, dan kan dat via mijn Instagram account @door.onze.lens

Alvast bedankt voor alle steun!

Sjoerd

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more